26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Yurtdışındaki Türklere Türkçe eğitim programı açılıyor

08 Nisan 2022

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yurtdışında yaşayan Türk çocuklarına Türkçe öğretim programı başlatıyor. 5 Nisan’da başlayan başvurular 5 Mayıs’a kadar devam edecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB),  Sakarya Üniversitesi işbirliği ile Türk çocuklara Türkçe öğretim programı başlattı.

Yurtdışında yaşayan Türk çocuklarına Türkçe öğretimi alanında aktif olan ya da olmak isteyen Türkçe gönüllülerine yönelik sertifika programına başvuru tarihi 5 Nisan’da başlıyor 5 Mayıs’a kadar devam edecek.

Haftada üç gün çevrimiçi düzenlenecek program teorik ve ders uygulama örneklerinin olduğu genel bir formasyon sağlamayı hedefliyor.

Başvuruları kabul edenlerin 9 Mayıs’ta açıklanacağı program kapsamında eğitimler 12 Mayıs ve 10 Haziran arasında haftada üç gün çevrimiçi dersleri Türkiye saatiyle 19:00 ve 22:00 arası gerçekleştirilecek.

Programa yurtdışında yaşayan ve sürekli oturum iznine sahip Türkiye veya yurtdışı üniversite lisans programlarından mezun olan ve Ana dili seviyesinde akıcı Türkçe konuşabilenlere açık olacak.

Eğitim programı sonunda başarılı olanlara Sakarya Üniversitesi imzalı “Yurtdışındaki Türk Çocuklarına Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Başarı Belgesi” verilecek.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz