20.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Türkiye’ye giden 800 kilo kokain yakalandı

08 Nisan 2022

Malta gümrük ve polis işbirliği ile yapılan operasyonda Türkiye’ye gitmekte olan konteyner içinde saklanmış 800 kilo saf kokain ele geçirildi. Ele geçirilen kokainin piyasa değerinin 108 milyon 200 bin Euro olduğu belirtildi.

Kolombiya’nın Turbo limanından hareket eden ve Türkiye’nin Mersin limanına gitmekte olan 40 metrelik bir konteyner içinde yapılan aramada rekor miktarda kokain ele geçirildi.

Freeport’taki operasyonun Çarşamba sabah başladığı ve Perşembe öğleden sonra ancak sona erdiği belirtilerek 1.200 kutu muz taşıması gereken konteynerde meyve kutularından 26’sının içinde yüksek saflıkta kokain yakalandığı açıklandı.

Her biri 1 kg ağırlığında toplam 800 paket kokain ele geçirildi. Yüksek saflıkta olduğu tespiti yapılan kokainin satış değerinin 108milyon 200 bin Euro olduğu belirtildi.

Kargo, Kolombiya’daki Turbo limanından Türkiye’deki Mersin limanına, 1200 kutu muzlu bir soğutmalı yük ile gidiyordu. Malta polisi uyuşturucu birimi soruşturmayı genişletirken dosya görevli Yargıç Marsianne Farrugia tarafından yürütülüyor.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz