13.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Yurtdışında ucuz veya bedava konaklama için kullanabileceğiniz uygulamalar

24.02.2021-Sevim Bakar / Malta

Yurt dışına çıkmadan önce yapmanız gereken hazırlıklardan en önemlisi nerede konaklayacağınız. Seçeceğiniz konaklamada konaklama tipi (oda kahvaltı, sadece oda, herşey dahil gibi), konaklama masrafı, konaklanılacak yerin özellikleri ( otel, motel, pansiyon, misafirhane vs) , sizin için önemli olan kriterler ( şehir merkezine uzaklık, deniz kenarına uzaklık, doğa, kar vs) hazırlayacağınız valizi bile koyacağınız kıyafetler ve malzemeler açısından etkiliyor. Araştırma yaparken bütçenize uygun ve istediğiniz gibi bir konaklama organize edebileceğiniz siteleri sizler için derledik:

1. Couchsurfing

Misafirlik usulünce oda ayarlayabileceğiniz ve ücretsiz konaklayacak ev ayarlayabileceğiniz bir site. Siz de evinizi başkalarına açmalısınız ve size verilen puanlarla güvenilirliğiniz artsın. Sizi misafir edecek olanlar için puanlarınız güvenilirlik göstergesi olsun.

Benzer şekilde işleyişi olan diğer siteler ise;

Hospitality Club

2. BeWelcome

Gönüllüler tarafından yönetilen, çoğunlukla Avrupa ülkelerinden oluşan büyük bir topluluğa sahip. BeWelcome, kalacak bir yer paylaşmanıza, gezginlerle bağlantı kurmanıza, buluşmanıza ve yolculuğunuzda konaklama bulmanıza olanak tanır.

3. Airbnb

Site üzerinden filtrelemeler yoluyla istediğiniz türde konaklamayı bulduktan sonra ilan sahibi ile direkt irtibata geçip yerinizi ayırtabiliyorsunuz.

4. Hostel 

Bazı şehirlerin pansiyonları otellere taş çıkartacak kadar güzel olabiliyor. Otel odaları soğuk ve ruhsuz olabilirken, aile tarafından işletilen pansiyonlar sıcak aile ortamı ya da kendinizi evinizde hissettirecek ruhu size verebiliyor. Kötüsüne de denk gelmeniz mümkün tabii. En büyük sorun temizlik olması sebebiyle, puanlara ve yorumlara dikkat ederek seçerseniz sıkıntı yaşamazsınız. Fiyat olarak da en ucuzu tercih etmemenizi tavsiye ederiz.

5. Booking

Türkiye ile anlaşmaları bitmiş olsa da, başka ülkelerdeki konaklamalar için kullanabileceğiniz en iyi sitelerden biri. Üye olup puan toplama, Genius kullanıcı olup %10 indirim alma ve ücretsiz konaklama sunan promosyon seçenekleri ile güzel bir site. Dünyanın bir çok ülkesinde aktif olarak kullanıldığı için hem yorumlara göre seçim yapabilirsiniz hem de aradığınız bir çok lokasyonda alternatif bulabilirsiniz. Haritada otelin yerini göstermesi de bir avantaj.

6. Mind My House

Evimi sahiplen uygulaması ile uzun süreli bir konaklamayı çok ucuza ya da bedavaya getirebilir, kendi eviniz gibi konaklayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken eve eviniz gibi bakmak. Evcil hayvanların bakımı, bahçe bakımı, ev bakımı hepsi dahil. Anlaşmayı ev sahibi ile yapıyorsunuz.

Benzer işleyişte hizmet veren siteler;

Trusted House Sitters

HouseCarers

7. Camp in my garden

Kamp yapabileceğiniz güvenilir bir alan aramak yerine, bu siteden evinin bahçesini kampçılara kiralayan insanlara ulaşabilirsiniz. Yine çok ucuza hatta bedavaya konaklayabileceğiniz fırsatlar sunuyor size.

8. Home exchange & Home base holidays

Siz yokken evinizde kalacak ve evinize bakacak kişinin evinde kalabilir ve evine bakabilirsiniz. Tek yapmanız gereken gideceğiniz lokasyonda sizinle ev takası yapacak kişileri bulmak. Bedava konaklamanın yollarından biri.

Benzer işleyişi öneren bir diğer site ise;

Home Link

9. Home Stay

Evinin boş odalarını kiralayan insanlarla iletişime geçip çok ucuza konaklayabilirsiniz.

Keyifli konaklama deneyimi yaşamanızı dileriz.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz