19.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Yurt Dışındaki Emeklilere Kolaylık: Araç ve Telefon Kullanım Süreleri Uzatıldı!

AK Parti Dış İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, yurt dışında yaşayan emekli Türkler için önemli bir müjde verdi. Sırakaya, yurt dışından emekli olup Türkiye’ye gelen vatandaşların getirdikleri araçların ve cep telefonlarının kullanım sürelerinin uzatıldığını açıkladı.

Sırakaya’nın açıklamasına göre, yurt dışından emekli olup Türkiye’ye gelen vatandaşların getirdikleri araçların kullanım süresi, 730 güne kadar uzatıldı. Bu sürenin tamamlanmasının ardından, araç sahipleri bir defaya mahsus olmak üzere 730 gün daha kullanım süresi kazanabilecekler. Bu düzenleme, yurt dışında uzun yıllar yaşamış ve Türkiye’ye dönmüş emekliler için önemli bir kolaylık sağlayacak.

Ayrıca, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kullanım süresi de 120 günden 180 güne çıkarıldı. Yurt dışından getirilen cep telefonlarına e-devlet üzerinden “Geçici haberleşme” başvurusu yapılması halinde, kullanım süresi iki defaya mahsus olmak üzere 30’ar gün daha uzatılabilecek. Bu düzenleme, yurt dışından sık sık telefon getiren bireyler için büyük bir avantaj sağlayacak.

Sırakaya, yaptığı açıklamada, “Yurt dışı Türk toplumuna verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Yeni yılın ilk müjdesini yurt dışı emeklilerimiz için veriyoruz. Emeklilerimizin Türkiye’de daha rahat ve konforlu bir yaşam sürmeleri için çalışıyoruz” dedi.

Yeni düzenlemeler, 2024 yılında yürürlüğe girecek.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz