15.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Yunanistan, 7 Adada Türk Vatandaşlarına Kapıda Vize Uygulaması Başlatmayı Planlıyor

Yunanistan, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke olarak, Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulamasını başlatmayı düşünüyor. İddialara göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in başkanlığında 7 Aralık’ta Selanik’te gerçekleşecek olan Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) öncesinde, Atina ve Ankara’da hazırlıklar hız kazanıyor. Yunanistan Göç ve İltica Bakanı ile Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya arasındaki görüşmenin ardından ortaya çıkan anlaşma taslağı, Yunan medyasına sızdı.

Kathimerini gazetesine göre, “mutabakat muhtırası” başlıklı anlaşma taslağı, Ege Denizi’nde bulunan Rodos, Midilli, Sisam, Sakız, İstanköy, İleryoz ve Meis adalarında Türk vatandaşlarına 1 yıl süreyle “kapıda vize” uygulanmasını öngörüyor. Bu yeni vize kolaylığı, adalarda uygulanan daha önceki 15 günlük “kapıda vize” uygulamasının ötesine geçerek gelecekte tüm Avrupa için bir model oluşturacak.

Gazete ayrıca, anlaşma taslağında Türk Sahil Güvenliği’nden bir yetkilinin Midilli Adası’nda, Yunan Sahil Güvenliği’nden bir yetkilinin ise İzmir’de daimi görev yapacağını belirtti. Ayrıca, her iki ülkenin yasadışı göç konusundaki aşırıcı söylemlerden kaçınma taahhüdünün de anlaşmada yer alacağını vurguladı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz