26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

YÖK’ten Son Dakika Değişikliği: İlk 1000’e Giren Üniversitelerden Mezunlara YKS Şartı Kalktı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 15 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanan denklik düzenlemesinde değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeye göre, dünya sıralamasında ilk 400’de bulunan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek, ilk 1000’de yer alanlardan mezunolanlarda ise YKS’ye girme şartı aranmayacak.

Düzenlemenin Detayları:

İlk 400’e Giren Üniversiteler: YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan üniversitelerin tüm programları için doğrudan denklik verilecek.

İlk 1000’e Giren Üniversiteler: Tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları hariç diğer tüm programlar için YKS şartı aranmayacak.

YKS Şartı Devam Eden Programlar: İlk 1000’de yer alan üniversitelerin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarından mezun olanlar için YKS’ye girme ve başarı şartını yerine getirme zorunluluğu devam edecek.

Düzenlemenin Gerekçesi:

YÖK, yeni düzenlemenin yurt dışında eğitim alan öğrencilerin önünü açmayı ve Türkiye’nin yükseköğretimde uluslararasılaşmasını hedeflediğini açıkladı.

Düzenlemenin Etkisi:

Yeni düzenlemenin, yurt dışında eğitim almayı planlayan binlerce öğrenciyi sevindirmesi bekleniyor.

YÖK’ten Soru-Cevap:

YÖK, yeni düzenlemeye ilişkin merak edilen soruları internet sitesinde yanıtladı. Detaylı bilgi için YÖK’ün resmi internet sitesini yok.gov.tr ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Gazete Oksijen, YÖK,

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz