16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Yaşlılara Psikoeğitim Programı Başladı!

Malta’nın Żebbuġ şehrinde düzenlenen etkinlikte “Insir naf lili nnifsi ahjar” (Kendimizi Daha İyi Tanıyalım) isimli yeni bir psikoeğitim hizmetinin lansmanı duyuruldu.

Aktif Yaşlanma Parlamenter Sekreteri Malcolm Paul Agius Galea, hizmetin yaşlıların hayatlarında karşılaştıkları durumlarla daha etkili bir şekilde yüzleşmelerine yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

Galea, programın nitelikli bir psikoterapist tarafından yönetilen 8 eğitim oturumundan oluştuğunu ve yaşlıların zihinsel iyiliğini güçlendirmeye odaklanacağını belirtti. Programa katılanlar, duygularını tanımayı ve yönetmeyi, ayrıca zor durumlarla daha etkili bir şekilde iletişim kurmayı ve bunları ele almayı öğrenecekler.

Parlamenter Sekreteri, bu hizmetin başka yerlerde de sunulduğunu ve tüm aktif yaşlılık merkezlerine yaygınlaştırılması planlandığını ifade etti. Hizmetin kliniklerde ve hareket kısıtlılığı olan yaşlıların evlerinde de verildiğini ekledi. Galea, 2023 yılında yaklaşık 890 grup ve bireysel oturum gerçekleştirildiğini de belirtti.

Żebbuġ Belediye Başkanı Mark Camilleri, programın yaşlılara öğrenme ve zihinsel sağlıklarını geliştirmeleri için eşsiz bir fırsat sunduğunu söyledi.

Programa katılmak isteyen tüm yaşlılara açıktır. Daha fazla bilgi, resmi Aktif Yaşlanma web sitesini ziyaret ederek veya bir Aktif Yaşlanma merkezi ile iletişime geçerek bulunabilir.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz