15.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Yeniden yazmaya niyet: Ramazan’ın ilk günü

Herkese merhabalar,

Öncelikle, İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutlarım. Bu ayın manevi atmosferini, evlerimizde ve yüreklerimizde hissetmeyi dilerim.

Uzun bir süredir yazı yazmamış olmanın verdiği garip bir huzursuzluk içerisindeyim. Hem Malta Haber’de çalışmalarım hem de yoğun tempolu işim nedeniyle yazı yazmaya vakit ayıramadım.

Bu yazı, yazmaya yönelik yeniden canlanan niyetimin bir yansıması olsun. Bugün, mübarek Ramazan ayının ilk günü. İlk kez ailemden ayrıldığımda bir Ramazan ayının ilk günüydü, 2008 Eylül’ünde. O zamandan beri, her yıl oruç tutarken, geçirdiğim yalnız iftar ve sahurları saydığım hüzünlü anlar yaşardım. Bu sene ise, 16 yıllık yalnız Ramazanlar serisine bir son verdim; çünkü evlendim. Dün gece, eşimle birlikte ilk sahurumuzu yaptık. Bu mübarek aya ulaşmanın sevinci her zaman özeldir ama bu sene hissettiklerim bambaşka.

Her Ramazan ayında muhakkak aklıma gelen ve sizlerle paylaşmak istediğim bir anım var: Malta’ya taşınmadan önce, yaklaşık iki yıl İstanbul’da yaşadım. İş arkadaşım ve aynı zamanda üst komşum olan Yalçın Abi, değerli eşi Sevilay Abla ve onların pırlanta gibi oğlu Furkan ve güzeller güzeli kızı Şerifenaz… Çok güzel zamanlar geçirdik. Sağ olsunlar, hiçbir zaman beni yalnız bırakmadılar. Bu, komşuluk ve dostluktan öte, adeta bir aile olma bağıydı. Aradan neredeyse 10 yıl geçmesine rağmen, o günleri sevgi ve muhabbetle anıyorum. Bugün yine onları hatırlayıp gülümsedim.

Ramazan aylarında özellikle Kur’an-ı Kerim okumaya, ek olarak tefsir, tedebbür, Hz. Muhammed’in hayatı, sünneti ve sireti üzerine okuma ve çalışmaya özen gösteririm. Bu yıl da Türkiye’den getirdiğim birkaç farklı kitapla birlikte, özellikle başladığım ve çok değer verdiğim bir kitap var. Çok kıymetli Aykan Bey’in hediyesi, Prof. Dr. Gazi Özdemir tarafından yazılan “Allah’ın Tek Dini İslam’a Son Davet.” Bu kitap, sadece bir çeviri değil; aynı zamanda derin yorumlar içeren ve Kur’an’ı anlamaya yönelik öğretici bir eser. Tavsiye ederim.

Bu mübarek ayın ruhunu yansıtan paylaşma, yardımlaşma ve iyilik yapma değerlerinin her birimizin hayatına ışık tutmasını dilerim. Ramazan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, sevgi, anlayış ve hoşgörünün ön plana çıktığı bir zaman dilimidir. Bu vesileyle, her birinize bu ayın getireceği manevi huzur, sağlık ve mutluluk dolu günler temenni ederim. Gönüllerimizin birlikte attığı, sofralarımızın bereketle dolu olduğu, dualarımızın kabul olduğu bir Ramazan geçirmemiz ümidiyle, herkese kolaylıklar ve güzellikler diliyorum.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz