18.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta Premier Liginde Şike Şoku! Üst Düzey Kulüp Yetkilisi Soruşturma Altında

Times of Malta’nın edindiği bilgiye göre, Malta Futbol Federasyonu Premier Lig ekiplerinden birinin üst düzey bir yetkilisi, şike suçlamasıyla soruşturma altına alındı.

Soruşturmanın iddiası, söz konusu yetkilinin karşı takımın bir oyuncusuna temas kurarak oynayacakları maçın sonucunu etkilemeye çalıştığı yönünde. Yetkilinin ismi henüz açıklanmadı ancak oyuncunun kendi lehine maçı kaybetmeye ikna edilmeye çalışıldığı öne sürülüyor.

Malta Polis Teşkilatı ile Malta Futbol Federasyonu’nun Ahlak Bürosu iş birliğinde yürütülen soruşturmanın haftalardır devam ettiği bildiriliyor. Kaynaklar, polisin elinde soruşturma ile doğrudan bağlantılı telefon görüşmelerinin kayıtlarının bulunduğunu aktardı.

Ulusal Meclis üyesi ve eski Birkirkara FC Başkanı Adrian Delia’nın konuyu gündeme getirdiği öğrenildi. Malta Futbol Federasyonu Ahlak Bürosu yetkilisi Herman Mula, Times of Malta gazetesinin sorularına verdiği yanıtta soruşturmanın devam ettiğini doğruladı. Mula, “Bu tür durumlarda, Ahlak Bürosu soruşturmanın başında yer alan kolluk kuvvetleriyle yakın bir şekilde çalışır” dedi.

Bu gelişme, Ulusal Meclis üyesi David Agius’un haftalar önce Meclis konuşmasında bir çok yerel futbol maçının şike kurbanı olduğunu ve Malta Premier Lig’in şampiyonunun kim olacağının zaten bilindiğini iddia etmesinden sonra yaşandı. Malta Futbol Federasyonu, Agius’un iddialarını “temelsiz spekülasyon” ve “futbolculara ve taraftarlara hakaret” olarak nitelendirerek ciddiye almamıştı.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz