15.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Yeni Seyahat İzin Sistemi ETIAS: İspanya, Fransa, İtalya ve Türkiye’ye Girişte Değişiklik

Yakında İspanya, Fransa, İtalya ve Türkiye gibi bazı Avrupa ülkelerine seyahat etmek için yeni bir seyahat izni gerekeceği duyuruldu.

Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS) olarak adlandırılan bu seyahat izni, 2024 yılında yürürlüğe girmesi planlanan bir sistemdir ve 18 yaş üstü kişiler için yaklaşık 7 Euro’ya mal olacaktır.

Şu anda İngiltere’den gelen ziyaretçiler, çoğunluğu Schengen bölgesinde bulunan Avrupa ülkelerine vize almadan giriş yapabilmektedir. Ancak artık tatilciler, seyahat etmek istedikleri ülkelerde geçerli bir ETIAS olmadığı takdirde seyahatlerinin yasaklanabileceği konusunda uyarılmaktadır.

Wales Online’ın bildirdiğine göre, ETIAS bu yılın sonlarında tanıtılacak ve 2024’te tam anlamıyla uygulanacaktır. Bu sistem, vizeye ihtiyaç duymayan ülkelerden gelen ziyaretçilere Schengen Bölgesine giriş izni veren ve tamamen elektronik bir takip sistemi olarak faaliyet gösterecektir.

Bir ETIAS ile Birleşik Krallık vatandaşları, 180 gün içinde 90 gün boyunca Avrupa’da kalabileceklerdir. ETIAS, üç yıl boyunca geçerli olacak ve bu süre zarfında birden fazla kez Avrupa’ya seyahat etmeye imkan sağlayacaktır.

Avrupa Birliği, terörizm ve göçmen krizi gibi güvenlik endişeleri nedeniyle AB sınırlarına girişin daha iyi yönetilmesini gerektiğini belirtmektedir. ETIAS, seyahat prosedürlerini ve bekleme sürelerini azaltmak, güvenlik endişelerini gidermek amacıyla Avrupa Komisyonu (AK) tarafından geliştirilen bir çözümdür.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz