20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Yeni Kiralama Yasalarında Bir Ev İçin En Fazla Altı Kiracı İmkanı

Hükümet, revize edilen kiralama yasalarına göre ev sahiplerini aynı aile üyesi olmayan altı kiracıyla sınırlıyor. Konut Bakanı Roderick Galdes tarafından Cuma günü açıklanan yeni kiralama kurallarına göre ev sahipleri, tek bir birime kayıt yaptırabilecekleri kiracı sayısını altı ile sınırlayacak.

Cuma günü düzenlenen bir basın toplantısında Galdes, değişikliklerin kiralama piyasasına daha fazla istikrar getireceğini ve ilgili hukuki süreçleri basitleştireceğini belirtti.

“Üç yıl önce kiralama sektöründe eşi benzeri görülmemiş bir reform başlattık. Bugün, başımız dik bir şekilde, bu hukuki değişiklikleri sunuyoruz; daha fazla istikrar ve kiralama sürecini basitleştirmek amacıyla,” dedi.

Galdes, çoğu ev sahibinin yasalara uymasının beklendiğini, ancak birkaç kişinin kurallara uymadığını vurgulayarak, “Bugün başlatılan değişikliklerle ev sahipleri, tek bir yerde altıdan fazla kişiyi kaydedemeyecekler” diye ekledi.

Konut Otoritesi, kurallara uymayan ev sahiplerine, sözleşmeyi otoriteye kaydetmemek gibi kurallara uymamak için 2.329 euro’ya kadar ceza vermeye yetkilendirilecek. Bir ev sahibi durumu düzeltmezse mahkemeye çıkarılıp 10.000 euro’ya kadar para cezasına çarptırılabilir.

Konut Otoritesi CEO’su Matthew Zerafa, üç yıl önce başlatılan standartlarla birlikte bu değişikliklerin, ev sahipleri ile kiracılar arasında iyi bir ilişkiyi sürdürmeyi amaçladığını belirtti. “Kiralamanın, Malta aileleri için iyi ve istikrarlı bir seçenek olmaya devam etmesini sağlıyoruz” dedi.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz