12.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Yemek sektörü satışlar artsa da maliyetlerden şikayetçi

13 Haziran 2022

Malta’da restoran sektöründe işletmelerin yüzde 73’ü Ocak-Mayıs arası satışların bir önceki yıla göre arttığını belirtirken yüzde 76’sı artan maliyetler karşısında zorluk yaşadığını söyledi.

İkram İşletmeleri Derneği (ACE) tarafından yapılan bir anket, pandeminin patlak vermesinden sonra restoran sektörünün önemli ölçüde toparlandığına işaret etti.

Kısıtlamaların kaldırılması ve Malta’ya gelen turistlerin artmasıyla yemek sektörü hızla toparlanıyor gibi görünse de restoran sahipleri artan emtia ve enerji fiyatları yüzünden zorluklarla karşı karşıya olduğunu söylüyor. İşletmelerin yüzde 76’sı maliyetlerin artışı karşısında zorluk yaşadığını belirtti.

Ankete katılanların yüzde 65’i, Ocak ve Mayıs arasındaki satışların 2020’de olduğundan daha iyi olduğunu söylerken, işletmeler yüzde 73’ü geçen yıla göre daha fazla satış bildirdi.

Ankete göre sektördeki işletmeler karlılık ve işçi alımı konusunda endişeli. Aynı zamanda bu derneğin üyelerinin yüzde 41’i bankalar da dahil olmak üzere finansal kurumlarla uğraşırken fazladan bürokrasiden şikayet etti.

TVM

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz