17.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

“Yat limanına karşı çıkmadan oy için kapıyı çalma!”

15 Şubat 2022

Marsaskala sakinleri seçim öncesi adaylara mesajlarını kapılarına yapıştırdıkları çıkartmalarla net şekilde verdi.  Mesajda ise “Sevgili aday, önerilen marinaya karşı olduğunuzu kamuoyuna ilan etmedikçe bu kapıyı çalmayın” yazıyor.

Marsaskala’ya inşa edilmek istenen yat limanına karşı çıkan Marsaskalılar, seçim çalışmaları öncesinde siyasetçilere mesajlarını kapılarına astıkları çıkartmalarla verdi.

Malta’da henüz tarihi belirlenmemiş olsa da yaklaşan seçimler öncesi adaylar şimdiden ev ev gezmeye başladı. Adaylar seçim için çalışmalarını sürdürürken, Marsaskalılar adaylara mesajı kapı zillerine astıkları çıkartmalarla verdi.

Uzun süredir Marsaskala’ya yapılmak istenen yat limanı projesine karşı mücadele eden bölge sakinlerinin “Sevgili aday, önerilen marinaya karşı olduğunuzu kamuoyuna ilan etmedikçe bu kapıyı çalmayın” mesajları kapılara asılmaya başlandı.

Marsaskala Kent Konseyi, bölge sakinleri, aktivist grup Moviment Graffitti, son olarak 12 Şubat’ta düzenledikleri eylemle Transport Malta ve hükümet yetkililerine marina projesinin tamamen terk edilmesini istemişti.

Bölge sakinlerine yazılı olarak çıkartmaları basıp dağıtan Moviment Graffitti Facebook mesajı ile bunu duyurdu.

Grup mesajında “Politikacıların ve üçüncü bölge adaylarının sağır edici sessizliğinin ardından, Marsaskalalılar kapılarını çalıp oy isteyeceklere açık bir mesaj içeren çıkartmaları dağıtmaya başladı” dedi.

Marsaskalılar, bölgedeki balıkçılara ve biyolojik çeşitliliğe, çevre ve doğal güzelliklerine geri dönüşü olmayan zararlar vereceğini belirttiği yat limanı projesine en başından beri eylemler yaparak, projenin iptalini istiyor.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz