20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Yaşam Yanlısı (Kürtaj Karşıtı) Yürüyüş: Malta’da Yüzlerce Kişi Katıldı

Pazar öğleden sonra, Malta’da yüzlerce kişi, aktivistlerin “yaşam yanlısı toplumu ve yasalarını” desteklediği yaşam yanlısı yürüyüşe katıldı.

Mart ayının sonunda La Vallette Meydanı’nda düzenlenen etkinlik, “Hayat Bir Haktır” temasıyla gerçekleşti ve çeşitli konuşmacılar, tüm insan haklarının yaşam hakkından türediği vurgusunu yaptı.

Üniversite öğrencisi Michaela, yaşam hakkını destekleyerek henüz doğmamış olanların sesi olması gerektiğini belirtti. Bir hamile kadın, hamileliği “ayrıcalık” olarak nitelendirirken, bu dönemi “bir kadının hayatındaki en güzel zaman” olarak tanımladı.

Bu etkinlik için uçakla gelen yabancı konuşmacı Patrizia Sandoval, kürtaj yanlısı bir aktivist olarak yola çıktığını, kendisi de üç kez kürtaj yaptırdığını ve Planned Parenthood’da bir süre çalışarak geçirdiği kişisel yolculuğunu anlattı.

Life Network kurucusu Miriam Sciberras, yaşam hakkının önemini vurgulayarak bu yılın başında yapılan kürtaj değişikliğini ele aldı.

Malta4Life kampanyası, doktorlara bir kadının hayatı tehlikede olduğunda veya sağlığı “ciddi” durumdaysa hamileliği sonlandırma olanağı tanıyan değişikliği yürürlükten kaldırmayı amaçlayan bir dilekçe başlattı.

Dilekçe, hükümete son değişikliği iptal etme ve eski kürtaj yasalarını geri getirme çağrısında bulunuyor. Kampanyaya destek veren organizasyonlar arasında Partit Abba, Ġenerazzjoni Malta, Pro Malta Christiana ve diğerleri bulunuyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz