19.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Yarım asır sonra bir ilk: Türk Şehitliği’nde Kılınacak İlk Bayram ve Cuma Namazı’na Davet!

19 Nisan 2023

Yarım asırlık bir aradan sonra Marsa yakınlarındaki Türk Şehitliği’nde kılınacak bayram ve cuma namazına tüm vatandaşlarımız ve Malta’da yaşayan Müslüman toplumu davetlidir.

Uzun bir süre adadaki Müslüman toplumunun tek ibadethane ve defin yeri olarak kullanılan Marsa Türk Şehitliği 1874 yılında Sultan Abdülaziz Han tarafından Maltalı ünlü mimar Galizia’ya inşa ettirildi.
Paola Mariam Bartol Camii’nin inşası sonrası, şehitlik sitesinde yer alan mescit uzun bir süre kullanım dışı kaldı. Şehitliğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin yurt dışındaki ender tarihi varlıklarından, Osmanlı Taç Mahali olarak da biliniyor.

Şehitliğimiz 2023 Ramazan Bayramı’nın ilk gününde bayram ve cuma namazları ile Türk toplumunun kaynaşmasına tekrar vesile olacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı Görevlisi Edip Akyol’un imamet edeceği bayram namazı saat 07.00’de kılınacak.

Bayram namazı sonrası vatandaşlarımız şehitlikte bayramlaşacak ve cuma namazı kılınacaktır. Şehitlikte ibadet ve bayramlaşma için bir araya gelecek vatandaşlarımıza ikramda bulunmak isteyen işletmelerimiz din görevlisi Edip Akyol’a  9933 8674 numaralı telefondan ulaşabilirler.
Şehitlik sitesindeki kısıtlı imkânlardan ötürü katılımcıları abdest ve seccadelerini hazır etmeleri gerekmektedir.
Malta’da yaşayan topluluk üyelerimizi bayram sevincimizi paylaşmaya, bu tarihi ana tanık olmaya davet ediyoruz!

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz