17.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Yabancılara şiddetle yargılanan polisler aleyhinde polisler tanıklık yaptı!

14 Ekim 2022

Malta’da yabancılara şiddet uygulamak, adam kaçırmak ve ağır yaralamak suçlarıyla yargılanan 3 sanık polisin aleyhine görevli polis memurları da tanıklık etti. Tanık memur Lydon Azzopardi, iki memurun gözaltına aldıkları yabancı kişiye uyguladıkları şiddeti anlattı.

Hamrun Karakolu’nda görevli üç polis memurunun yabancılara karşı şiddet uygulamak, kişiyi ağır yaralamak ve kaçırmak suçlarıyla yargılandıkları davada sanıkların aleyhindeki deliller sunuldu.

Sanık polisler 22 yaşındaki Rica Mifsud Grech, 24 yaşındaki Jurgen Falzon ve 20 yaşındaki Luca Brinca’nın yargılanmalarında kendileriyle birlikte görev yapan tanık memur Lydon Azzopardi ifade verdi.

Tanık Azzopardi,, sanık Falzon ve Brinca’nın bir yabancıyı gözaltına aldıklarında kendisinin de aracı sürdüğünü anlattı. Sanıkların aldıkları yabancıyı şiddet kullanarak aradıklarını ve sonra ise araca bindirerek karakol yerine Hal Qormi vadisine götürdüklerini söyledi.

Araçtayken kendisinden camı kapatmalarını istediğini ancak bunu yapmadığın anlatan tanık polis Azzopardi, sanık Brinca’nın camı kapattığını ve yabancıyı dövdüklerini aktardı.

Sanık iki polisin adamı dövmeye devam ettiklerini ve yabancı kişinin ağladığını ardından büyük bir taş alan Falzon’un bunu adama attığını ve adamı orada bırakarak döndüklerini anlattı..

Tanık polis Azzopardi, daha sonra aracıyla adamın bırakıldığı yere döndüğünü onu bulamadığını da sözlerine ekledi.

Diğer tanık polisler Omar Zammit ve Ryan Mercieca da hakim huzurunda üç sanığın genellikle yabancı uyrukluları arayacağını ve onlara şok vereceğine dair ifadeler verdiğini anlattı.

Tanık polisler sanık polislerin yabancılara şiddet uyguladıklarına dair tanıklıklarını anlatırken şiddet uygularken bel kameralarının kapatmalarını isteyerek bu şiddeti uyguladıklarına dair tanıklıklarını aktardı.

İnsanlık dışı muamelede bulunmak, şiddet uygulamak, adam kaçırmak ve ağır yaralamak suçları ile yargılanan ve olayın ilk anından itibaren görevden alınan sanık polislerin yargılanmasına gelecek hafta devam edilecek.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz