26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

WasteServ Uyarısına Rağmen Ölü Tavşanlar Geri Dönüşüm Torbalarına Atıldı

Geçen hafta WasteServ’ın geri dönüşüm taşıma bantlarında iki ölü tavşan bulundu, bu olay, atıklarını geri dönüşüm torbalarına atmamaları konusunda insanları uyarırken gerçekleşti.

Tavuklar gri bir geri dönüşüm torbasına atılmıştı ve torba geçen Perşembe günü WasteServ’in sınıflandırma tesisine ulaştı.
Sadece 10 gün önce, şirketin CEO’su Richard Bilocca, işçilerin bazen gri torbalardan hayvan başları, organlar veya bütün cesetleri çıkardığını söylemişti.

Dedi ki, daha vahşi atıkların genellikle atık yönetimi ile ilgili negatif haberler olduğunda arttığını, ancak bu eğilimin azaldığını gözlemledi.

Geçen hafta tavşanlar bulunduğu gün, Magħtab Çöplüğü’ndeki bir parçalayıcıda yanıcı bir nesne alev aldı.

Nesne karışık atık (siyah) torbasına atılmıştı. Muhtemelen bir sinyal fişeği veya yakıt veya diğer yanıcı malzemeleri içeren bir teneke kutu olabilir.

WasteServ sözcüsü, bu küçük yangının hızla söndürüldüğünü ancak daha yıkıcı sonuçlara yol açabilirdi, dedi.

İnsanların tehlikeli nesneleri toplama torbalarına atmalarının son derece sorumsuzca olduğunu ve bu durumun işçilere saygısızlık olduğunu ve ciddi şekilde yaralanmalarına neden olabileceğini belirtti.

Yanıcı malzemeler, ücretsiz olarak sunulan sivil amenite sitelerine atılmalıdır.

Geçen ay, gri torbalarda Çin fişeği ve diğer savaş zamanı sinyal tabancası kartuşları bulunduktan sonra, 140 tonluk geri dönüştürülebilir atık atılmak zorunda kaldı.

İşçiler, yanıcı nesneleri kontrol edilmiş bir patlamada imha etmek için orduyu çağırmak zorunda kaldılar.

Sürekli ev halkları ve endüstri için eğitim kampanyasına rağmen, WasteServ tehlikeli ve patlayıcı malzemeleri elemeye devam ediyor.

 

Ancak, şirket daha büyük ve daha iyi atık ayrıştırma sayıları kaydediyor ve ülkenin bu yıl rekor geri dönüşüm rakamlarına ulaşması bekleniyor.

Kaynak:Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz