19.9 C
Malta
Perşembe, Mart 28, 2024
spot_img
spot_img

Visit Malta Avrupa’daki 5. ofisini Polonya’da açtı!

30 Kasım 2022

Malta Turizm Otoritesi, Polonya’daki birkaç yıl önce yapılan tanıtımın olumlu sonuç vermesi üzerine Polonya’da özellikle Gozo’yu ayrı bir destinasyon olarak tanıtmanın yanında Varşova’da Avrupa’daki 5’inci ofisini açıyor.

Polonyalı turistlerin Malta’ya olan ilgisi hızla artıyor. Ocak ve Eylül arasında Polonya’dan gelen turist sayısı ilk kez 100 bini aşarak 105 bin 40’a ulaştı. Polonyalı turistler Malta ve Gozo’da 654 bin gece geçirdiler ve 74 milyon Euro harcadılar.

Polonyalı turistler kişi başı 706 Euro harcarken bu rakam pandemi öncesi dönemin 21 Euro daha üstünde gerçekleşmiş oldu.

Polonya bu yıl İngiltere, İtalya, Fransa ve Almanya’nın ardından Malta için beşinci önemli pazar haline gelerek İspanya ve İskandinavya bölgesini geride bıraktı. Aralık ayı sonunda Polonya’dan gelenl turistlerin 135 bini aşacağı öngörülüyor.

Bu istatistiklere dayanarak MTA, Malta’nın Polonya’da daha fazla tanıtımı için VisitMalta logosunu Varşova’nın siyasi, finans ve turizm bölgesinin merkezinde açtığı ofiste görünür hale getidi.

Avrupa’daki 5’inci ofisinin başına Baltık ülkeleri ve Doğu Avrupa’dan da sorumlu Bölge Direktörü Jimmy Attard getirildi.

Turizm Bakanı Clayton Bartolo, MTA Başkanı Gavin Gulia ve İcra Başkanı Carlo Micallef liderliğindeki bir heyet, Varşova’da bulunuyor ve en büyük turizm acenteleriyle görüşmeler yapıyor.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz