24.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Uzun Süredir Gozo’da Açılması Beklenen Bakım Evi Mart Ayında Faaliyete Geçiyor

Uzun süredir beklenen Gozo bakım evi, nihayet Mart ayında faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Gozo Bakanı Clint Camilleri, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Dar San Ġużepp adlı bakım evinin gecikmeler nedeniyle Mart ayında faaliyete geçmesinin beklendiğini duyurdu.

Dar San Ġużepp, 2013 yılından bu yana Hükümet tarafından yaşlılar için bir bakım evine dönüştürme planları yapılıyor. Ancak bu süreç, en az 1 milyon Avro kira ödendiğinde bile evdeki çalışmaların başlamasını engelleyen sorunlar nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı.

Projenin izinleri Planlama Otoritesi tarafından onaylandığında, dönüşüm çalışmaları 2015 yılında başladı. Temmuz 2020’de bakanlık, Dar San Ġużepp’in tamamlanması, donatılması, işletilmesi ve bakımı için bir ihale başlattı.

İhale süreci, Golden Care Homes’un borç oranı gereksinimlerini karşılamadığı için çıkarıldıktan sonra dört teklif sunuldu ve sözleşme CareMalta’ya verildi. Ancak bu süreç uzun bir temyiz süreciyle sık sık gecikti ve mahkeme ancak Ocak ayında konuya kesin bir son verdi.

Gozo Bakanı, Mart ayı itibarıyla 120 sakin kapasiteyle hazır olacağını açıkladı. Ayrıca, hükümetin Curia ile mevcut anlaşmayı ek bir maliyet olmaksızın üç yıl daha uzatma konusunda anlaştığını belirtti.

Bu yeni bakım evi, her biri dört kata yayılmış ve kır ve deniz manzaralı en-suite banyolu odalarla donatılacak, toplamda 120 yatak kapasitesine sahip olacak.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz