25.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) yeni projesini açıkladı: IATA Travel Pass

7 Aralık 2020 / Malta

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havacılık sektörünün yeniden kısıtlamalar olmadan açılabilmesi için ülkelerin koronavirüsü dışardan ithal etmediklerine emin olmaları gerektiği ve şuanki durumda bunu sağlamanın zor olduğunu açıkladı.

IATA’ya göre her ülkenin;

-giriş-çıkış için farklı test istemesinin yarattığı karmaşa,

-insanların doğru bilgiye ulaşmadaki yaşadıkları sıkıntılar,

-havalanında çalışan görevlilerin istenilen belgelerin gerçek olup olmadığını anlamaya çalışmaları ile gelen iş yükü,

-sahte belge üretiminin artması ve dolandırıcılık gibi konular havacılık sektörünün pandemi döneminde en önemli sorunlarını oluşturuyor.

Birliğin geliştirdiği yeni IATA Travel Pass projesi ise tüm bu sorunlara küresel çapta bir çözüm sunmayı hedefliyor. Proje 4 modülden oluşuyor ve insanlara gerekli olan tüm bilgilerin sağlamayı amaçlıyor.

1) Sağlık gereksinimleri kayıtları

Yolcular seyahat etmek istedikleri ülke/bölge için gerekli olan sağlık kayıtlarının, testlerin ve tabiki gelecek dönemlerde aşı durumunun bilgilerini bulabilecekler.

2) Aşı/Test olunabilecek merkezlerin bilgileri

Yolcular seyahat etmek istedikleri ülke/bölge için gerekli olan test ve/veya aşıyı olabilecekleri merkezleri bulabilirler.

3) Lab aplikasyonu

Yetkili laboratuvarların ve test/aşı merkezlerinin test sonuçlarını veya aşı sertfikalarının yolculara güvenli bir şekilde iletilmesini sağlar.

4) Temassız yolculuk aplikasyonu

Yolcuların dijital pasaport oluşturmalarına, test/aşının istenilen şekilde olduğunun doğrulanmasını ve test/aşı sonuçlarının yetkililer ile paylaşılmasına olanak tanır.

Kaynak: IATA

Son Haberler

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz