17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Ücretsiz Vapur Hizmeti: Sliema, Valletta ve Cottonera Arasında Başladı!

15 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olan bir düzenlemeyle, Sliema, Valletta ve Cottonera arasındaki vapur hizmetleri artık geçerli bir Tallinja kartı olanlar için ücretsiz.

Ulaştırma Bakanı Chris Bonett, hükümetin prensiplerini yansıttığını belirterek bu girişimi memnuniyetle karşıladı. Bonett, bu uygulamanın insanların cebinde daha fazla para bırakırken aynı zamanda daha temiz bir hava katkısı sağlayacağını ifade etti.

“Bu, sürdürülebilir ulaşımın teşviki kapsamındaki bir diğer önlem ve gelecekte daha fazla benzer düzenleme planlanmaktadır,” dedi.

Bonett, “Bu aynı zamanda insanların toplu taşımayı daha fazla kullanmalarına yardımcı olacak” diye ekledi.

Bu, Transport Malta CEO’su Jonathan Borg tarafından da paylaşıldı; önlemlerin “toplum taşımacılığının kullanımını teşvik edeceğini, Liman bölgesindeki araç sayısını azaltacağını ve nihayetinde daha sağlıklı ve temiz bir çevreye katkıda bulunacağını” belirtti.

Bonett ayrıca, önlemin Malta’nın çevresel hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacağını, özellikle iklim değişikliği ile ilgili hedeflere odaklandığını ifade etti.

Geçen ay, Avrupa Komisyonu, Malta’nın iklim değişikliği ile mücadeledeki ilerlemesini “büyük ölçüde yetersiz” olarak tanımlamıştı. Benzer şekilde, COP28’de “fosil yakıtlardan uzaklaşma” amacıyla yapılan uluslararası anlaşma, küresel sıcaklıkların bilim adamlarının önerdiği 1.5°C sınırlarını aşmayı garanti etmediği için eleştirilmişti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz