26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Üç polis insanlık dışı muamele ile suçlanacak!

9 Ekim 2022

Malta’da “şiddet kullanmak” suçlamasıyla görevden alınan üç polis memurundan ikisinin bugün mahkemeye çıkarılacağı açıklandı. Sanık polislerden birisinin ise dün gece hastaneye kaldırıldığı ve halen hastanede olduğu belirtildi. Sanık polisler insanlık dışı muamele, kişi kaçırmak ve ağır yaralamakla suçlanacak.

Malta Polis Teşkilatı’ndan Komiser Angelo Gafa, görevleri sırasında aşırı şiddet kullanmak dahil bir dizi suçlamayla görevden alınan polis memurlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz Cuma günü Hamrun karakolunda yabancılara karşı şiddet kullandığı iddiasıyla ihbar edilen polis memurları hakkında açılan soruşturmanın derhal karşılık bularak ciddiye alındığını aktaran Komiser Gafa, üç polis memurunun tutuklandığını söyledi.

Tutuklu üç polisten birisinin ağrı şikayeti nedeniyle hastaneye kaldırıldığını açıklayan ve halen hastanede olduğunu belirten Komiser Gafa, sanığın hastaneden çıktıktan sonra mahkemeye de çıkarılacağını belirtti.

Üç sanık polis memurunun “insanlık dışı muamele” bir kişiyi kaçırma ve kişiyi ağır yaralamak suçlarıyla yargılanacakları açıklandı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz