19.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’nin Yeni Dijital Göçebe Vizesi ile Nereye Gidilir? İstanbul, Dalaman, İzmir…

Türkiye, uzaktan çalışan yabancılar için dijital göçebe vizesi uygulamasına başlayan son ülke oldu.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, ilgilenenlerin başvuru yapabileceği özel bir web sitesi oluşturdu.

Ülke, dijital göçebeleri; İstanbul, güneybatı kıyısındaki Dalaman ve batı kıyısındaki İzmir gibi destinasyonlara çekmeyi umuyor.

Visa tanıtımında, “Ormanlar arasına saklanmış eşsiz koylar, turkuaz denizler, binlerce yıllık tarihi kentler, dinamik insanlar, büyük şehirler; Türkiye’de her şey var. Üstelik bu güzel ülke, güçlü altyapı hizmetleri ile ekonomi ve iş dünyası bakımından dünyanın en büyük ülkelerinden biri.” ifadeleri kullanılıyor.

Kimler Türkiye’nin Dijital Göçebe Vizesine Hak Kazanır?

Türkiye’nin dijital göçebe vizesiyle ilgilenenlerin 21 ila 55 yaşları arasında olması gerekiyor. Başvurular çoğu AB ülkesinin yanı sıra İngiltere, ABD ve Kanada’dan kabul ediliyor.

Ek koşullar arasında üniversite diplomasına sahip olmak, bir iş veya iş sözleşmesine sahip olmak ve aylık 3.000 $ (2.800 €) veya yıllık 36.000 $ (33.800 €) gelir kanıtlayabilmek yer alıyor.

Türkiye’nin Dijital Göçebe Vizesine Nasıl Başvurulur?

Başvurular için ‘Digital Nomad GoTürkiye’ web sitesine kayıt olarak pasaport ve fotoğraf gibi belgeler yüklenebiliyor.

Başvurunuz kabul edilirse, Dijital Göçebe Kimlik Belgesi alacaksınız. Ardından bu belge ile ikamet ettiğiniz yerdeki Türk vize merkezine veya konsolosluğuna başvuru yapabileceksiniz.

Türkiye’deki Dijital Göçebeler İçin En İyi Yerler

Dijital göçebe web sitesi, uzaktan çalışanlar için Türkiye’nin çevresindeki destinasyonları da tanıtıyor.

İstanbul, “büyük şirketler ve küçük start-up’ları olan bir iş merkezi, 20 milyon nüfuslu bir metropol, farklı kültürlerin buluşma noktası [ve] bin yıllık medeniyetlerin yollarının kesiştiği tarihi bir merkez” olarak tanımlanıyor.

Web sitesine göre dijital göçebeler, birkaç metro ve otobüs hattının yanı sıra Avrupa ve Asya yakaları arasında feribot seferlerinin olduğu güçlü bir ulaşım altyapısı bulacaklar. Ayrıca, kiralık, tam donanımlı dairelerin bulunmasının kolay olduğu da belirtiliyor.

Ege kıyısındaki Dalaman, “harika ulaşım seçenekleri, kalabalıktan kolayca kaçış, etkileyici çeşitlilikte boş zaman etkinlikleri ve bu cennetten çalışmak isteyenler için güçlü bir altyapı” sunuyor.

İzmir ise yine Ege Denizi kıyısında; tüm yıl sıcaklık arayanlar ve Mavi Bayraklı plajlar için ideal bir seçim.

Kaynak: Euronews travel

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz