14.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’nin güneydoğusunda kuraklık bakliyata yüzde 80 zarar verdi

08 Mayıs 2021

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bu yıl yağışların yüzde 40 azalması nedeniyle kuru tarım yapılan tahıl ve bakliyat üretiminde yüzde 80 oranında zarar meydana geldiği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bu yıl yağışlar yüzde 40 azalmış durumda. Bu oran tüm bölgelerde görülen en yüksek azalma.

Önceki yıllara göre bölge geneli yağışlarda Mart ayında da yüzde 56 oranında azalmaya dikkat çeken uzmanlar, kuru tarım yapılan arazide tahıl ve bakliyat üretiminde yüzde 80 oranında zarar meydana geldiğini söylüyor.

BBC Türkçe muhabiri Hatice Kamer haberinde, Diyarbakır Sur ilçesine bağlı Doğuçanakçı köyünde 6 bin dönümlük aile arazisinde tarım yapan Hasan Özbay ile görüştü. Özbay, buğday, arpa, mercimeğin tamamının susuzluktan kuruduğunu belirterek şunları söyledi:

”Bu yıl hiç yağış olmadı, Diyarbakır’da kuru tarım yapılan tüm arazilerde buğday, arpa, mercimek çöp oldu gitti. Bu yıl bittik zaten, seneye ne yapacağız, şimdiden kara kara düşünmeye başladık.”

BBC Türkçe

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz