26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’de sağlık turizmi: Yılda 100 bin yabancı diş tedavisi için Türkiye’ye geliyor

15 Mart 2021 / Malta

Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD) Başkanı Erkan Uçar, sağlık turizminde bu yıl 2019 rakamlarının geçilebileceğini belirterek, “2020’de diş tedavileri için Türkiye’yi tercih eden yabancıların sayısı 100 bini buldu.”

Dünyanın yavaş yavaş eski normale dönmesi halinde bu rakamın bu yıl en az yüzde 15 oranında artacağını tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

DİŞSİAD’dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Uçar, Türkiye’nin sağlık turizminde son 10 yılda ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğini vurgulayarak:

“Sağlık turizminin son beş yıllık ortalama büyüme performansı yüzde 25 seviyelerindeydi. Pandemi yılında büyüme ivmesi doğal olarak düşüş eğilimine girdi ancak önümüzdeki günlerde aşılamanın devamı ve uluslararası uçuşların başlaması ile birlikle 2021 yılında ivmelenme bekliyoruz. 2021 yılı işlem hacimlerinde 2019 rakamlarının aşılmasını bekliyoruz. Dünyanın kayıp yıl olarak nitelendirdiği 2020’de diş tedavileri için Türkiye’yi tercih eden yabancıların sayısı 100 bini buldu. Dünyanın yavaş yavaş eski normale dönmesi halinde bu rakamın bu yıl en az yüzde 15 oranında artacağını tahmin ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

2023 sağlık turizmi hedefi 10 milyar dolar

Uçar, sağlık turistlerinin tedavilerinin detayları hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Ülkemiz sağlık turizmi açısından birçok avantajı bir arada barındırıyor. Turizm ülkesi olmamız, diş hekimliği alanında ileri teknolojilere ve eğitimli diş hekimlerine sahip olmamız ve tedavilerdeki fiyat avantajları ülkemizin başlıca tercih sebepleri. Tedavi tercihleri açısından baktığımızda ise estetik diş dolgusu, beyazlatma, implant, ortodonti, estetik lamina, gülüş estetiği ve diş protezleri olduğunu görüyoruz. Diş hekimliği alanında son 10 yılda yaşanan teknolojik gelişmeler ve ülkemiz diş hekimlerinin kendilerini yenilenen ve gelişen teknolojilere hızlı ayak uydurması ülkemiz diş hekimliğinin dünyada öne çıkmasına da neden oldu.”

Kaynak: Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz