29.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’de ilk defa toplam vaka açıklandı: 24 saat içinde 28 bin pozitif vaka tespit edildi

26 Kasım 2020 / Malta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 ile ilgili sadece semptom gösteren hastaların açıklanmasına gelen eleştirilere yanıt verdi. Bakan, bundan sonra tüm vaka sayılarına günlük tabloda yer verileceğini duyurdu.

Son 24 saatte 168 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Bakan, son bir günde PCR testi pozitif çıkanların toplam sayısının 28 bin 351 olduğunu açıkladı. Koca, 6 bin 814 hastanın tespit edildiğini ve ağır hasta sayısının ise 4 bin 641’e yükseldiğini de belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğu’nun defin rakamları ile açıklamasına da değinen Koca, “Ölüm sebebi Covid ise Covid, menenjit ise menenjit yazılıyor. Tanı çok net konmuş oluyor.” diyerek can kayıplarının gerçeği yansıtmadığı iddialarına da karşılık verdi.

Koca salgın ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’nin pandemiyi sürpriz olarak karşılamadığını söyledi.

İstanbul, Bursa, Kocaeli ve İzmir 3’üncü zirveyi yaşıyor

Önümüzdeki günlerde test kapasiteni 200 binlerin üzerine çıkarıp, açık test politikasına geçileceğini aktaran Koca, radikal tedbirlerin gerekli olduğunu ifade etti.

Salgın politikalarında Türkiye’nin uluslararası çapta fark yarattığını aktaran Bakan Koca, yaz döneminde artan seyahatlerden dolayı bazı bölgelerde hasta sayısının yüzde 100’e varan oranlarda arttığını aktardı. Koca, “İstanbul, Bursa, Kocaeli ve İzmir 3’üncü zirveyi yaşıyor” dedi.

Dünyada vaka sayısının 60 milyon’u, can kaybının ise 1 milyon 400 bini geçtiğini hatırlatan Koca, nisan-kasım karşılaştırıldığında şu an salgının ilk dalgadan çok daha yoğun bir şekilde yayıldığını ifade etti.

Kaynak: euronews

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz