16.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 13, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’de ev kiralayan yabancıya oturum izni kaldırılsın talebi

07 Mayıs 2022

Türkiye’de bir yıl ev kiralayan yabancıya oturum izni verildiğini belirten sektör uzmanları izin verilmesinin kaldırılmasını istedi.

Türkiye’de artan kira ve konut fiyatları büyük sorun olmaya devam ediyor. Son olarak mevcut kirada oturanların bu ay sözleşme yenilemelerinde zam oranı yüzde 34.44 oldu. 2 bin TL kira ödeyen birisi bu ay yenilediği sözleşmesine 2 bin 689 TL ödeyecek.

Türkiye’de özellikle kiralama yoluyla oturum izni alan geniş bir kitle olduğuna dikkat çeken Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal,  “Türkiye daire kiralayan yabancıya 1 yıl oturum hakkı veriliyor. Hiçbir ülkede böyle bir uygulama yok. Ancak çalışma veya öğrenci vizesi olana veriliyor” dedi.

Akbal “Bizim de kiralamayla oturum hakkı yerine 150-200 bin dolar ödeyene oturum hakkını vermemiz gerekir değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl yabancıya satılan 58 bin konutun 30 bini yeniden kiraya verildi diyen Akbal, “Piyasaya yeni kiralık arz sunulması demek. Mülteciye kızıp bizi dövmesinler. Her yıl 10 milyar Dolar’a yakın bir girdi sağlıyoruz. Turizm gelirinin üçte biri gelir söz konusu” diye konuştu.

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yaptığı düzenleme ile yabancıya konut satışını da döviz kazandırıcı hizmetler kapsamına aldı. Yeni düzenleme kapsamında doğrudan yurt dışında gayrimenkul, pazarlayıp satan firmalara devlet desteği sağlanacak.

Yeniçağ

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz