İçeriğe geç
5 Kasım 2026, Perşembe16° Malta, Parçalı bulutluEuro/TL 56,40 yükseliş %0,40Dolar/TL 50,03 yükseliş %0,06Euro/Dolar 1,13Gram altın 6.608,25 TL yükseliş %1,12

Türkiye’de arabası olanlara 730 gün ek süre

Türkiye de arabası olanlara 730 gün ek süre
Türkiye de arabası olanlara 730 gün ek süre

15 Haziran 2021 / Malta

Otomobillerini Türkiye’de kullanan ve iki yıllık süreyi doldurmak üzere olanlara müjdeli haber geldi.

Pandemi dolayısıyla alınan karara göre, yurtdışından Türkiye’ye otomobilleri ile veya otomobilsiz, 14 Ekim 2020 gününden Önce giriş yapanlar, 15 gün Türkiye dışında araçları ile Kalmaları halinde 730 gün ek süre alacak. Durumu, belirlenen Esasa uygun olanlar için, Türkiye’de iki yıl kaldıktan sonra Yeniden Türkiye’ye araç götürülebilmesi için aranan 185 gün yurtdışında kalmış olma şartı aranmayacak ve bu yıl sonuna kadar geçerli olacak.

Haktan, şu an Türkiye’den çıkış yapmış ve otomobilini tekrar Türkiye’ye götürmek için 185 günü doldurmayıp bekleyenler de Yararlanacak. Avrupalı Türkler, araçları ile ülke sınırlarından çıkıp herhangi bir ülkede 15 gün tatil yaptıktan sonra Türkiye’ye giriş yaparlarsa, iki yıl daha araçlarını Türkiye’de tutabilecek.

Kaynak Die Haber

Malta Haber

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.