11.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye Rusya’dan uçuşların 1 Haziran’da başlaması için çabalıyor

10 Mayıs 2021

Türkiye, Rusya’dan uçuşların 1 Haziran’da tekrar başlatılması için Rus yetkilileri turizm bölgesi için alınan tedbirleri görmelerini sağlayabilmek için Antalya’ya davet etti.

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Rus basınına yaptığı açıklamada Türkiye’de düşen vaka sayılarına dikkat çekerek, turizm güvenliğini yerinde görmeleri için Rus yetkilileri Antalya’ya davet etti.

Samsar, “Türk-Rus Turizm Güvenliği Alt Çalışma grubu toplantısının Mayıs ayı ikinci yarısında Antalya’da yapılması ve Rus yetkililerin alınan tedbirleri yerinde görebilmeleri ve akıllarda soru işareti kalmaması için resmi davet mektubumuzu geçen hafta ilettik.” dedi.

1 Haziran itibariyle uçuşların normale dönmesi ve Rus turistleri yaz döneminde ağırlayabilmek ilgili Rus makamlarıyla her düzeyde temasları sürdürdüklerini belirten Büyükelçi Samsar, ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Sayın Ersoy’un, kaygıları giderebilmek için ve gerekli bilgilendirmelerde bulunmak için Moskova’yı ziyaret etmeye hazır olduklarını da dile getirdi.

Samsar sözlerini şöyle sürdürdü: “Rusya’daki aşılanma oranları arttığında ve Sputnik V aşısı Türkiye’de kullanılmaya başlandığında Rus turistlerin Türkiye’ye girişlerinde PCR testinden muafiyeti gündeme gelebilecektir.”

Türkiye’de Nisan başı artan vaka sayıları sonrasında Rusya’da Türkiye’ye uçuşları 15 Haziran’a kadar ertelemişti. Kısıtlama nedeniyle 500 bin Rus turist Türkiye’ye uçamamış, rezervasyon iptalleri yapılmıştı.

Turizm Gazetesi

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz