17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye mobil internete İsrail’den 14 kat fazla para ödüyor!

8 Ekim 2022

Türkiye internet fiyatları, internet kalitesi, e-altyapı, e-güvenlik ve e-devlet hizmetlerinin karşılaştırıldığı 117 ülke arasında 52’inci sırada yer aldı. Türkiye’deki internet kullanıcıları en ucuz olan ülke İsrail’e göre 14 kat fazla para ödüyor.

Hollanda merkezli siber güvenlik firması Surfshark’ın “2022 Dijital Hayat Kalitesi” (DQL) başlıklı araştırmasının sonuçları yayımlandı.

Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Freedom House ve Uluslararası İletişim Birliği kuruluşlarının güncel verilerinin değerlendirildiği araştırmada 117 ülkedeki internet fiyatları, kalitesi, e-altyapı, e-güvenlik ve e-devlet hizmetleri karşılaştırıldı

Araştırmada 117 ülke arasında Türkiye 52’inci sırada yer aldı. İnternet fiyatında en ucuz İsrail’e kıyasla Türkiye mobil bağlantıya 14 kat fazla para ödüyor.

Ayrıca Türkiye’deki kullanıcılar sabit hatlarda genişbant internet için de her ay 3 saat 38 dakika süre ile en uzun çalışma sürelerine sahipler.

Türkiye, hız, istikrar ve büyüme ölçütlerini dikkate alan “internet kalitesi” araştırmasında dünya ortalamasının yüzde 9 altında kalarak 117 ülke arasında 69’uncu sırada yer aldı.

İnternet kalitesi alanında dünyanın en iyisi olan Şili’yi yakalaması için Türkiye’nin internet kalitesi hizmetlerini yüzde 80 oranında iyileştirmesi gerekiyor.

Journo

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz