9.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye Ermenistan arasında ilk uçuş 2 yıl sonra gerçekleşti

03 Şubat 2022

Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme sürecinin başlaması ile iki ülke arasında ilk uçuş dün Ermenistan’dan Erivan Zvartnots Havalimanı’ndan kalkan uçağın İstanbul Havalimanı’na inmesiyle gerçekleşmiş oldu.

Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme sürecinin önemli adımlarından biri dün atıldı. 2 yıldır yapılmayan uçuşlar yeniden başladı. FlyOne Havayolları’na ait uçak, Erivan Zvartnots Havalimanı’ndan dün yerel saatle 18.00’de havalandıktan sonra Türkiye saatiyle 19.20’de İstanbul Havalimanı’na indi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçuşların haftada üçer kez yapılacağını duyurdu. 1993’ten bu yana diplomatik ilişkilerin kurulmadığı, sınırların kapalı olduğu Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan görüşmeler 14 Ocak’ta başladı.

İki tarafın da atadığı özel temsilciler Serdar Kılıç ve Ruben Rubenyan’ın Moskova’da yaptığı toplantı öncesi, taraflar güven artırıcı önlemler konusunda uzlaştı. İlk olarak Ermenistan, Eylül 2020’de başlayan Dağlık Karabağ savaşındaki Azerbaycan’a destek verdiği gerekçesiyle bazı Türk ürünlerine getirdiği yasağı kaldırmıştı.

BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz