14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Türk vatandaşlığı için istenen yatırım döviz cinsi belirlenecek

06 Ocak 2022

Türk vatandaşlığı kazanabilmek için belirlenen döviz tutarlarının TL karşılığı olarak belirleyen uygulamaya son verildi. Yeniden düzenlenen Türk vatandaşlığı kazanabilme şartlarında tutar miktarı döviz olarak önce bankalara, banka aracılığıyla da Merkez Bankası’na satılacak.

Belirli süreli yatırım, gayrimenkul alımı ve menkul kıymetin bankalarda belli süreler tutulması karşılığında Türk vatandaşlığına hak kazanılması uygulamasında yatırım tutarı artık döviz cinsi üzerinden belirlenecek.

Karara eklenen hüküm uyarınca, söz konusu kapsam ve tutarlarda yatırım şartlarının sağlanıp sağlanmadığının tespitinde uygulanacak esaslar, tespiti yapan kurumlarca belirlenecek.

Kararda bir diğer maddeye göre, belirlenen döviz tutarları işlem öncesinde Türkiye’de faaliyet gösteren bir bankaya ve bu banka tarafından da Merkez Bankasına satılacak. TL’ye çevrilen tutarlar ise TL mevduatta ve devlet borçlanma araçlarında 3 yıl süreyle tutulacak. Uygulama esasları Merkez Bankası tarafından belirlenecek.

Şu anda Türk vatandaşlığı almak için bankaya yatırılması istenen tutar 500 bin Dolar. Yatırım ile vatandaşlık almak isteyenler için ise belirlenen yatırım tutarı 250 bin Dolar.

Bloomberg

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz