19.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Rahibin “nefret söylemine” karşı Başpiskopos’tan özür geldi

06 Ocak 2022

Cinayet zanlısı Abner Aquilina hakkındaki mesajında, “eşcinselliğin” şeytan tarafından ele geçirilmekten daha kötü olduğunu söyleyen rahip David Muscat için gerekeni yapacağını belirten Başpiskopos Charles Scicluna, sözlerden rahatsız olan herkesten özür diledi.

Malta’da LGBT+ topluluğunu hedef alan öfke dolu söylemleri ile bilinen rahip David Muscat, dün zanlı Abner Aquilina hakkında  yayınladığı Facebook mesajında, eşcinsel olmanın şeytan tarafından ele geçirilmekten daha kötü olduğunu söyledi.

Bu nefret söyleminde bulunan rahip Muscat’ı, Katılım Bakanı Julia Farrugia Portelli ve Eşitlik Bakanı Owen Bonnici, “çizgiyi aşmakla” eleştirdi.

Rahip Muscat’ı eleştiren Başpiskopos Charles Scicluna, rahip hakkında harekete geçme sözü verdi.

Başpiskopos Scicluna, bu sabah ayinde “Bu sözlerden rahatsız olan herkese, kendilerini çok sevdikleri Kilise tarafından incinmiş ve ihanete uğramış hisseden eşcinsellerin annelerine, babalarına ve kardeşlerine, buradan affınızı diliyorum” dedi.

Malta Eşcinsel Hakları Hareketi de Başpiskoposu uyanıp kendi kilisesinin üyelerinin vaaz ettiği şeylere dikkat etmeye çağırdı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz