21.9 C
Malta
Pazar, Haziran 16, 2024
spot_img
spot_img

Türk Vatandaşlarına En Çok Schengen Vizesi Reddi Veren Ülke Estonya: Ret Oranı %42,5!

Avrupa’ya seyahat hayali kuran Türk vatandaşları, Schengen vizesi almak için zorlu bir süreçle karşı karşıya. Avrupa Komisyonu’nun resmi verilerine göre, 2023 yılında Türkiye’den yapılan Schengen vize başvurularında reddedilme oranı %16,1’e yükselerek 2022’ye göre arttı. Bu durum, seyahat planlarını suya düşen vatandaşlar için büyük bir hayal kırıklığına neden oluyor.

Vize Red Oranları Neden Yükseliyor?

Uzmanlar, vize ret oranlarının artmasında başvuru sahiplerinin mali yetersizlik, seyahat amacının belirsizliği ve eksik veya hatalı belge sunumu gibi faktörlerin etkili olduğunu belirtiyor. Ayrıca, bazı ülkelerin güvenlik endişeleri de ret oranlarını artıran unsurlar arasında yer alıyor.

Türkiye’ye En Çok Red Veren Ülke Estonya!

Türkiye’den gelen başvuruların en çok reddedildiği ülke %42,5 gibi yüksek bir oranla Estonya oldu. Estonya’yı %39,40 ile Danimarka, %38,5 ile Yunanistan takip etti. Almanya, Belçika, Çekya, Macaristan ve Hırvatistan da yüksek ret oranlarına sahip ülkeler arasında yer aldı.

Türk Vatandaşları İçin Zorlu Süreç

Yüksek vize red oranları, Türk vatandaşlarının Avrupa’ya seyahat etme özgürlüğünü kısıtlıyor ve seyahat planlarını olumsuz etkiliyor. Vize başvuru sürecinin karmaşıklığı ve uzunluğu da vatandaşların yaşadığı zorlukları artırıyor.

Seyahat Hayalleri Engelleniyor!

Schengen vizesi almak için adeta çile çeken Türk vatandaşları, vize retleriyle karşılaştıklarında hem maddi hem de manevi kayıplar yaşıyor. Seyahat hayalleri suya düşen vatandaşlar, mağduriyetlerini dile getirerek yetkililerden çözüm bekliyor.

Kaynak: Karar Gazetesi

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz