21.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

Türk Hava Yolları yine rekor kırdı!

THY, dokuz günlük tatil sonunda yine rekor kırdı.

Türk Hava Yolları (THY), Kurban Bayramı tatili dahil olmak üzere dokuz günlük tatil sürecinin başında gerçekleştirdiği ek seferlerle rekor haberleriyle gündeme geldi. Bayramın son gününde ise yeni rekorlarını duyurdu.

23 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında 204 ek sefer düzenleyen THY, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “2 Temmuz itibarıyla gerçekleştirdiğimiz planlanan uçuşlarla yurt içi ve yurt dışında bir günde gerçekleşen sefer sayısı ve yolcu rekorumuzu yeniledik. Dünyanın her yerindeki yolcularımıza eşlik ettiğimiz için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

THY’nin paylaşımına göre, 2 Temmuz’da bin 765 uçuş gerçekleştirilerek 309 bin 300 yolcu taşındı. İstanbul Havalimanı, THY’nin merkez üssü olarak 198 ek seferle hizmet verirken, AnadoluJet de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan altı ek uçuş gerçekleştirdi. Yurt içinde en çok tercih edilen şehirler Adana ve Trabzon olurken, yurtdışında ise Kıbrıs ilk sırada yer aldı.

Rize-Artvin Havalimanı’nda uluslararası uçuş başladı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki havalimanları, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistlerin yoğun ilgisiyle hareketlendi. 2022’de açılan Rize-Artvin Havalimanı’na ilk uluslararası uçuş, Umman’dan gelen bir uçakla gerçekleşti. Uçaktaki yolcular, su takı töreniyle karşılanırken, turizm işletmeleri tarafından çiçekler ve tulum eşliğinde karşılandı.

Doğu Karadeniz, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel eserleriyle özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Bölgede yaz sezonunda büyük bir hareketlilik yaşanmaktadır. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistlerle “charter” uçuşlar düzenlenerek bölge turizmi canlanmaktadır. Rize-Artvin Havalimanı, 14 Mayıs 2022’de açıldığından beri uluslararası uçuşlara da hizmet vermektedir. İlk yurtdışı uçuşu ise Umman’a ait SalamAir firmasının Maskat Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan uçağıyla gerçekleştirildi.

Haftada iki gün yapılan Rize-Artvin Havalimanı uçuşları ilerleyen günlerde dört güne çıkarılacak.

SalamAir Genel Müdürü Mohamed Ahmed Abdulla Ahmed, “Rize’nin yeşili ve havası bizim için çok önemli. Aynı şekilde Rize çayı da büyük bir öneme sahiptir. Uzun süredir bu anı bekliyorduk” şeklinde konuştu.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz