24.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Luqa’da Yolları Bağlayacak Tünel İnşa Ediliyor

Erişilebilirlik sağlama amacıyla, Altyapı Malta, Luqa Kavşağı’ndaki tüm yollar üzerinde çalışmalara başladı.

Bu projede, altgeçit tüneli inşa edilerek Il-Kunsill Tal-Ewropa Yolu’nun batıya giden karayolunu San Tumas Yolu’nun kuzeye giden ana yoluna bağlanacak. Bu sayede Santa Luċija/Marsa’dan Luqa/Qormi’ye kesintisiz bir bağlantı sağlanırken, bölgedeki trafiği de rahatlatacak.

Luqa Kavşağı Projesi kapsamında, Kirkop Tünelleri ve Havalimanı Kavşağı Projesi’nin yanı sıra diğer doğrudan güzergahlar da açılıyor. Şu anda 60 metrelik alt geçidin tamamlanması için çalışmalar devam ediyor.

Altyapı Malta, kazı çalışmalarının tamamlandığına dikkat çekerek, şimdi yeni 60 metrelik tünelin tamamlanmasına odaklanacak. İnşaat demiri iskeleti ve rampa, Luqa/Qormi bağlantısının yanında yer alan alanda inşa edilmekte ve kalan betonarme paneller de yerlerine yerleştirilmektedir.

Luqa Kavşağı Projesi, l’Aviajja Caddesi’nden Il-Kunsill Tal-Erupa Yolu’na doğru kesintisiz iki şerit, Il-Kunsill Tal-Erupa Yolu’ndan L-Aviajja Caddesi’ne doğru kesintisiz iki şerit ve L-Aviajja Caddesi’nden Qormi’ye doğru kesintisiz bir güzergah sunmaktadır.

Tünelin sonunda Il-Kunsill Tal-Ewropa Yolu’nun batıya giden karayolunu San Tumas Yolu’nun kuzeye giden ana yoluna bağlanacak olması, Santa Luċija/Marsa’dan Luqa/Qormi’ye doğrudan ve kesintisiz bir bağlantı sağlamayı ve diğer noktalardan gelen trafiği azaltmayı hedeflemektedir.

Altyapı Bakanı Aaron Farrugia, saha ziyaretinde bölgenin Malta’nın bağlantısında kritik bir rol oynadığını vurguladı. Farrugia, “Bu proje Malta’nın temel altyapısını daha da güçlendirecek ve ülkemizi mevcut ve gelecekteki altyapı ihtiyaçlarına hazırlayacak” dedi. Bakan, projenin tamamlanması için artık tünele odaklanılacağını belirtti.

Haziran ayında Infrastructure Malta, büyük altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesinin Eylül ayında gerçekleştirileceğini ve Luqa Junction ile Kirkop Tünelleri ve Havaalanı Kavşağı’nın tamamlanma tarihinin Ekim olduğunu duyurmuştu.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz