16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Türk Hava Yolları (THY), Çin’den 2 Milyon Turist Hedefliyor

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Türkiye tanıtım etkinlikleri kapsamında Çin’de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, bu yıl ülkelerine gelen Çinli turist sayısının geçen yıla göre iki katına çıktığını belirtti. Bolat, önümüzdeki dönemde hedeflerinin ise 2 milyon turisti Türkiye’ye çekmek olduğunu söyledi.

THY, dünya genelinde Türkiye tanıtım etkinlikleri düzenlerken bu kez Çin’e odaklandı. Pekin’de düzenlenen toplantılara Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), İstanbul Havalimanı İşletmeci İGA ve Taş Tepeler Bilim Kurulu temsilcileri katıldı. Yapılan görüşmelerin ardından Prof. Dr. Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bolat, 24 yıldır uçulan Çin’in hem marka olarak büyümek istedikleri hem de ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmeye açık olduğu bir ülke olduğunu belirtti. Çin’den gelen turist sayısının bu yıl geçen yıla göre iki katına çıkarak 170 bini aştığını ifade eden Bolat, bu sayının önümüzdeki dönemde hızla artacağını vurguladı. Bolat ayrıca Çin Turizm ve Kültür Bakan Yardımcısı Rao Quan ile yapılan görüşmelerde Türkiye’ye 2 milyon turist çekme hedefini paylaştıklarını söyledi.

Çin Turizm ve Kültür Bakan Yardımcısı Sayın Rao Quan’un Türkiye’ye ziyaretinin ardından Taş Tepeler konusunda bir açıklama yapan Bolat, UNESCO miras listesindeki Göbekli Tepe’nin ardından Karahan Tepe’nin de kısa sürede bu listeye gireceğini ifade etti. Bolat ayrıca, uçuş destinasyonları ve Çinli havayollarının sayısının artmasıyla Doğu Akısı’nı güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz