29.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Çalışma Saatleri: İşçiler Daha Fazla Çalışıyor, Ancak İzin Günleri Artıyor

Eurofound’un son raporuna göre, Malta’daki işçiler yılda ortalama 1.760 saat çalışarak haftada 33,8 saat harcıyor. Bu, AB ortalaması olan haftada 33 saatlik çalışma süresinden biraz daha fazla. Öte yandan, Malta’da çalışanlar daha fazla izin gününden ve resmi tatillerden yararlanıyorlar.

Araştırma, Fransa, Danimarka ve İsveç’teki işçilerin daha kısa çalışma saatlerine sahip olduğunu gösteriyor. Örneğin, Malta’da haftada ortalama çalışma saati 40 iken, Fransa’da bu rakam 35,7 saate düşüyor. Estonya, Macaristan ve Polonya gibi ülkeler ise daha kısa izin süreleri nedeniyle yılda ortalama 1.850 saat çalışıyor.

Raporda, her AB ülkesindeki ortalama tam zamanlı çalışanın yılda kaç saat çalışması gerektiği belirleniyor. Ancak bu hesaplamada fazla mesai ve izin gibi faktörler dikkate alınmıyor. Malta örneğinde, çalışma haftasının genellikle 40 saat olduğu düşünülerek bir tahmin yapılıyor.

Malta’da ise resmi tatil günleriyle ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Hafta sonlarına denk gelen resmi tatil günleri, 2022’de temel asgari yıllık ücretli izin süresini 192 saatten 224 saate çıkaran bir düzenlemeyle telafi edilmeye çalışıldı.

Rapora göre, AB genelinde yıllık izin ve resmi tatil süreleri büyük ölçüde farklılık gösteriyor. Estonya, Macaristan, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerde 28 gün olan izin süresi, Danimarka’da 38 güne kadar çıkıyor. Malta’da ise çalışanlar yılda 40 gün izin kullanabiliyor, bu da AB ülkeleri arasındaki en yüksek rakamlardan biri.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz