15.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Türk Hava Yolları, ‘ihracat şampiyonu’ oldu

Türk Hava Yolları, 2022’de 15.769 milyar dolarlık ihracatla ‘İhracat Şampiyonu’ oldu

Türk Hava Yolları (THY), gerçekleştirdiği 15.769 milyar dolarlık ihracatla 2022 yılında “İhracat Şampiyonu” ödülüne layık görüldü.

THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. Törende THY’nin 15.769 milyar dolarlık ihracatla “İhracat Şampiyonu” ödülüne layık görüldüğü ve ödülün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’a takdim edildiği belirtildi.

Açıklamada, ödül töreninde konuşan Ahmet Bolat’ın sözlerine de yer verildi. Bolat, “Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı olarak gökyüzünde bayrağımızı gururla dalgalandırırken, aynı zamanda büyük bir gurur ve sorumluluk da taşıyoruz. Ülkemizin gelecek hedeflerine hızla ulaşması için sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Küresel taşıyıcı olarak, 2022 yılında sektörümüzün gıpta ile baktığı bir performans sergilemiştik. Bugün bu başarının ödülünü almaktan mutluluk duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği ‘dünyanın ilk beş havayolundan biri olma’ hedefine doğru ilerlemeye ve bu vizyona katkı sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Açıklamada ayrıca, THY’nin küresel havacılık sektöründe yükselişini sürdürdüğü ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladığı vurgulandı. THY’nin hizmet ihracatını 2021 yılında 9.385 milyon dolar iken, 2022 yılında yüzde 70 artırarak 15.769 milyon dolara yükselttiği belirtildi. İhracat şampiyonu olan THY’nin, sektörün hedeflerini yükselttiği ve ülkeye sağladığı döviz girdisiyle yeni yatırımların yolunu açtığı ifade edildi.

Araştırmada ayrıca, Türkiye’nin son 20 yılda mal ihracatını 6 kat, hizmet ihracatını ise 5 kat artırdığına dikkat çekilerek, ihracatın hızlı bir şekilde geliştiği vurgulandı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz