18.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Turistlerin dörtte biri Malta’nın yaz aylarında temizliğinin “kötü” olduğunu söylüyor

Geçen yıl yaz aylarında Malta’yı ziyaret eden turistlerin yüzde 25’ten fazlası ülkenin temizliğini “zayıf” veya “çok zayıf” olarak değerlendirdi, bir anket gösterdi.

Malta Turizm Otoritesi’nin Yolcu Anketi’nden elde edilen verilere göre, turistlerin %29.3’ü zirve sezonunda ülkeye düşük bir puan verdi. Temizlik düzeyleri kış aylarında arttı ve “zayıf” veya “çok zayıf” puanlar Ocak-Mart aylarında %13.4’e düştü. Genellikle yayınlanmayan geri bildirim, MTA’nın Araştırma Birimi müdürü Mariella Attard tarafından yapılan bir çalışmanın bir parçası olarak bu hafta Malta Ulusal Turizm Konferansı kapsamında yayımlandı.

“Bu, daha kabul edilebilir bir temizlik seviyesine ulaşmanın turist memnuniyetini artırmak açısından son derece önemli olduğunu açıkça göstermektedir,” dedi Attard.

İklimin ısınmasıyla endişeler genellikle yaz aylarında artarken, artan nüfus daha fazla siyah çöp poşetinin sokaklarda bırakılmasına neden oluyor.

Sliema ve St Julian’s gibi popüler turistik kasabaların belediye başkanları özellikle etkilenen bölgeler hakkında çok sesli oldular.

Malta Turizm İzleme belgesinde yayımlanan veriler aynı zamanda turistlerin konaklamalarından ne kadar memnun olduklarına dair bilgileri de içeriyor.

Yaz aylarında daha büyük bir turist payı Malta’yı ziyaret ederken, sonbaharda gelenler deneyimlerinden daha memnunlar. Anket yapılan Ekim’den Aralık’a kadar olan dönemde katılımcıların %30.6’sı beklentilerinin üzerine çıkıldığını söylerken, yaz aylarında bu oran %26’ya düştü.

Bu, daha kabul edilebilir bir temizlik seviyesine ulaşmanın turist memnuniyetini artırmak açısından son derece önemli olduğunu açıkça göstermektedir Temizlik endişelerine rağmen, Malta’nın turizm rakamları artıyor ve ülkeyi ziyaret edenlerin çoğu geri gelmek istiyor.

2022’de 2.28 milyon turist Malta’yı ziyaret etti ve bu yıl turizm sektörünün 2019 seviyelerini aşarak 2.77 milyona ulaşması bekleniyor. Konferans sırasında konuşan Başbakan Robert Abela, Malta’nın turizm rakamları açısından “aşırı performans gösterdiğini” övdü.

Anketlere göre, Gozo’da konaklayan turistlerin genel deneyimi daha iyi. Ankete katılanların neredeyse %87’si Gozo’yu tekrar ziyaret etmek istediğini belirtirken, bu oran Malta için %72’de kaldı.

Anket, farklı ulusların kalmakla ilgili farklı görüşlere sahip olduğunu da gösteriyor.

İngiltere, Belçika, Nordik ülkeler ve Macaristan’dan gelen turistler Malta’da en olumlu genel deneyime sahip olanlardı.

Attard, İngiliz ziyaretçilerin yerel halkın misafirperverliği, konaklama, tarihi siteler ve kiliseler ile toplu taşımayla özellikle memnun olduklarını söyledi.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz