19.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Toplanan 750 ton atık karşılığında 1.500 ağaç dikilecek

21 Kasım 2021

Parks Malta’nın (Parklar Malta) temizlik kampanyası sayesinde Malta’nın farklı vadilerine 1.500’den fazla ağaç dikilecek. Toplanan her ton atık için iki ağaç dikmeyi taahhüt eden Parklar Malta’nın kampanyasında 750 tondan fazla atık toplandı.

Malta’da, Parklar Malta, yerel konseyler ve gönüllü kuruluşlar ile son bir ayı bir çevre bilinci kampanyasının parçası olarak çeşitli vadileri temizleyerek geçirdi. Kampanyada Parklar Malta toplanan her ton atık için iki ağaç dikmeyi taahhüt etmişti.

Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Miriam Dalli’nin, bitişini duyurduğu kampanyada toplam 750 tondan fazla atık toplanmasıyla Parklar Malta, taahhüt ettiği gibi böylece 1.500’den fazla yerli ağacı ülkenin çeşitli vadilerine dikecek.

Parklar Malta’nın kampanyasına, Din l-Art Ħelwa, Birżebbuġa Kız Rehberleri ve Raniero’nun Maceraları dahil olmak üzere 20’den fazla kuruluş ile Enerji ve Su Kurumu ve Enemed gibi bir dizi devlet kurumu da katıldı.

Parklar Malta Genel Müdürü Adrian Attard ise bu tür girişimlerin ülkemizin doğal çevresinin korunmasını desteklediğini söyledi.

Malta Independent

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz