17.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Ton balığı geri dönüşüm tesisi kapatılsın!

18 Aralık 2022

Birzebbuga sakinleri ton balığı geri dönüşüm tesisinden gelen kötü kokuları protesto ederek tesisin kapatılmasını istedi. Protestocular müdahale edilmezse geri adım atmayacaklarını ve ton balığı geri dönüşüm tesisini kapatmaya hazır olduklarını duyurdu.

Hal Far’da ton balığı geri dönüşüm tesisinden gelen kötü kokulara karşı uyarıları dikkate alınmayan Birzebbuga sakinleri protesto gösterisi düzenledi. Çok sayıda bölge sakini Moviment Graffitti’nin de katılımıyla aktivistlerle birlikte gerçekleştirdiği protesto gösterisinde yetkililere seslenerek “Size kibarca ricalarımızı dinlemenizi ve fabrikayı derhal kapatmanızı sölüyoruz” dedi.

Moviement Graffitti’en Andre Callus, protestonun çok kişinin ilk adımı olduğunu belirterek “Çığlıklarımıza kulak asmazsanız ki bu apaçık ortada, o zaman eylemlerimizi tırmandırmalıyız. Gerekirse mahalle sakinleriyle birlikte operasyonları durduracağız. Bu uyarıyı dinleyin çünkü yaşananlar kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Birzebbuga Benghisa ve Hal Far çevresinde yaşayan sakinler, çalışan işçiler fabrikadan gelen pis koku ve kanalizasyon sızıntılarından şikayet ediyorlar.
Birzebbuga mahallesinde tüm yollar son zamanlarda balık kalıntılarıyla doldu. Ton balığı geri dönüşüm tesisinin kapatılması için yetkilileri uyaran sakinler eylemlerin aksi halde daha da tırmandırılacağını söyledi.

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz