15.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Kupa Messi’nin ellerinde; Diego Armando Maradona’nın ülkesine!

Reşit Şahin

19 Aralık 2022

Dünya Kupası Diego Armando Maradona’nın ülkesi Arjantin’e gitti. 35 yaşındaki yıldız oyunu Messi son Dünya Kupası’nda zafere ulaşma sevinci yaşarken 23 yaşında 2’inci Dünya Kupası finaline çıkan ve Hat trick yapan Mbappeli Fransa üst üste ikinci şampiyonluk kazanma şansını yitirdi.

Dünya Kupası finalinde Arjantin ve Fransa dün karşılaştı. Arjantin birisi penaltıdan Messi’nin attığı diğerini penaltıyı yaptıran Di Maria’nın Fransa ağlarına gönderdiği iki golle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Di Maria’nın Dembele ile penaltı pozisyonu Arjantin’in 1-0 öne geçiren golün başlangıcı idi. Ve maçta ilk yarıda baskılı ve gol için daha istekli oynayan Arjantin’in güzel oyunu karşısında aslında silik bir penaltı olması ile de hatırlanacak.

Penaltı sonrasında oyundan düşen Dembele ve forvet Giraud’u 2 golle gerideyken değiştiren Fransa ilk yarıda maçın skorunu kabullenmeyeceğinin işaretini vermişti.

Maç ikinci yarının ortalarına kadar karşılıklı ataklarla geçerken Fransa etkisini hissetirmeye başladığı anlarda ilk golünü kazanılan penaltıyı kullanan Mbappe ile kazandı. Mbappe skoru ikinci yarının son dakikalarında 2-2’ye getiren golü attığında maç yeniden başlıyordu.

Uzatma dakikalarında sahneye çıkan Messi’nin ikinci Arjantin’in ise üçüncü golüne, PSG’den takım arkadaşı Mbappe de attığı 3’üncü gol ile yanıt verdi.
Maç penaltılara kaldığında herkesin aklında finallerde penaltı ile elenen Arjantin’in aynı sonu bu kez değiştirip değiştiremeyeceği endişeleri sadece sahada değil tüm dünyada futbolseverlerin hissettiği ortak duygu olabilir.

Fransa penaltılarda ilk atışı Mbpape ile Arjantin ise Messi ile gole çevirirken devam penaltılardan iki tane kaçıran Fransa, kullandığı penaltıların tamamını gole çeviren Arjantin’e 4-2 yenildi.

Dünya Kupası’na uzanan Arjantin formasına üçüncü yıldızı takarken yeni ayrılan Mbappe aslında bu maçın galibiydi diyebiliriz.
Lionel Messi grup aşamasında, son 16’da, Çeyrek Final, Yarı Final ve Final’de gol atan ilk futbolcu oldu.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz