17.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Ticaret Odası, Air Malta’yı kurtarma planını destekliyor

15 Ocak 2022

Air Malta’nın ekonomik olarak yaşadığı ağır durumdan kurtarmak için açıklanan planda işçi sayısının yarı yarıya azaltılacağının duyurulması ile ilgili açıklama yapan Ticaret Girişim ve Sanayi Odası, işten çıkarılacak işçilerin özel sektöre yönlendirilmesini önerdi.

Air Malta’yı kurtarmak için, çalışan sayısının yarısından fazlasının atılmasını gerektireceği gerçeğine dikkat çeken Oda, diğer devlet kurumlarının, ihtiyaç duyduklarından daha fazla çalışan alarak gelecekte aynı duruma düşmemeleri gerektiğini söyledi.

Özellikle özel sektördeki akut insan kaynakları kıtlığı göz önüne alındığında, Air Malta’dan çıkarılacak işçilerin öncelikle özel sektöre gönderilmesini öneren Oda, “Bu, fazla istihdam sorununu diğer devlet kurumlarına kaydırmaktan kaçınacaktır” sözlerini kullandı.

Havayolunun mali performansını iyileştirmek için önerilen eylemlerin güvenilir olduğuna inandıklarını belirten Oda, “Air Malta kurtarma planı Malta’nın Avrupa Komisyonu nezdinde güvenilirliğini yeniden kazanmasına yardımcı olacaktır” dedi.

Oda açıklamasında, ulusal havayolunun büyük bir stratejik öneme sahip olduğunun farkında olduklarını belirterek, “Sadece iş ve turizm amaçlı olarak anakara Avrupa’ya hava bağlantısı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kritik durumlarda temel malları tedarik etmek için uçuş yapma kabiliyetini de korur” ifadelerini kullandı.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz