24.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

TBMM’den gurbetçi çocukları için ‘Türkiye’ temalı resim yarışması

09 Şubat 2022

Türkiye Büyük Millet Meclisi  (TBMM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yurt dışında yaşayan Türk çocukları için “Türkiye” temalı resim yarışması düzenliyor.

TBMM kuruluşunun 102. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında programını açıkladı.

Bu yıl için yurt dışında yaşayan T.C vatandaşı anne ve babaların çocuklarının katılabileceği bir resim yarışmasını duyurdu. 18 yaşından küçük çocuklarının katılacağı yarışmada son başvuru tarihi 18 Mart 2022.

“Türkiye” temalı resimlerle iki ayrı yaş kategorisinde yapılacak yarışmada kazananlar 8 Nisan 2022’de açıklanacak ve ödül töreni de 18 – 23 Nisan haftasında yapılacak.

Dereceye giren çocuklar ebeveyni ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisinin davetlisi olarak 23 Nisan Haftasında TBMM’yi ve Anıtkabir’i ziyaret edecek ayrıca birinciye tablet, ikinciye elektrikli scooter üçüncüye drone ödül olarak verilecek.

18 yaş altı, yurt dışında yaşayan, anne ve babası T.C vatandaşı çocukların katılacağı ve 8 – 12 yaş ile 13 -17 yaş olmak üzere 2 ayrı kategoride düzenlenecek yarışmada, resimlerin fiziki olarak yapılmış olması gerekiyor, dijital ortamda yapılacak resimler kabul edilmiyor.

Yarışmacıların birden fazla resimle katılabileceği yarışmada resimler en az A4 (21,0 x 29,7 cm) en fazla A2 (42,0 x 59,4 cm) boyutunda kâğıtlara yatay olarak yapılacaktır.

Yarışma ve etkinlikler ile ilgili daha fazla bilgi almak için https://tbmm.gov.tr/23-nisan-resim-yarismasi adresini ziyaret edebilirsiniz.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz