20.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

TAV Havalimanları’nda “Cumhuriyet’in Kadınları: 1923-2023” Sergisi Yolcularla Buluşuyor

TAV Havalimanları, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel olarak düzenlediği “Cumhuriyet’in Kadınları: 1923-2023” sergisini yolcularla buluşturuyor. Sergi, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya havalimanlarında 4 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

TAV Havalimanları, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel olarak düzenlediği “Cumhuriyet’in Kadınları: 1923-2023” sergisini yolcularla buluşturuyor. Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı işbirliğiyle hazırlanan sergi, Türkiye’nin modernleşme tarihindeki önemli kadın figürlerini fotoğraflarla sergiliyor.

Cumhuriyet döneminde kadınların toplumsal ve kamusal alandaki rolünü vurgulayan sergi, Kurtuluş Savaşı’ndan eşitlik mücadelesine, siyasetten üretime kadar geniş bir yelpazede kadınların katkılarını öne çıkarıyor. Serginin küratörlüğünü Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı Genel Kurul üyesi Doç Dr. Sevgi Uçan Çubukçu ve Genel Koordinatörü Hülya İskender üstlendi.

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birsen Talay Keşoğlu, serginin Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana kadınların toplumsal ve kamusal alandaki katkılarını anımsatmayı amaçladığını belirtti. Sergide yer alan elli kadın, 100 yıllık bir dönemin kadınların deneyimlerini yeniden gözler önüne seriyor.

TAV Havalimanları Havalimanı İşletmelerinden Sorumlu Grup Başkanı Kürşad Koçak, kadınların toplumsal hayata eşit katılımının Cumhuriyetin önemli kazanımlarından biri olduğunu vurgulayarak, sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Sergide yer alan önemli kadın figürleri arasında Türkiye’nin ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen, ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil, ilk kadın bakan ve rektör Türkan Akyol ve ilk kadın opera sanatçısı Semiha Berksoy gibi isimler bulunuyor. Bu özel sergi, tarihsel ve toplumsal açıdan kadınların katkılarını hatırlamak ve vurgulamak için önemli bir fırsat sunuyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz