21.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Tarlasında kenevir yetiştiren kişi tutuklandı

12 Temmuz 2022

Gozo, Xewkija’da tarlasında kenevir yetiştirdiği için polis tarafından gözaltına alınan Luke Zammit Haber çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Malta polisi geçtiğimiz Pazar günü uzun bir süre takip ve gözetleme yaptığı aldığı 30 yaşındaki şüpheli Luke Zammit Haber’in tarlasında kenevir yetiştirdiğini tespit etmesi üzerine yaptığı operasyonla şüpheliyi gözaltına aldı.

Sanık Haber’in tarlasında büyüklükleri değişen yaklaşık 55 kenevir bitkisinin yanı sıra tohum ve kenevirin kullanımı ile ilgili diğer eşyalara da rastladı. Xewkija’daki evinde yapılan aramada da kenevir kullanımı ile ilgili başka nesneler ele geçiren polis, Zammit Haber’i, uyuşturucunun yalnızca kişisel kullanım için tasarlanmadığını gösteren koşullar altında esrar yetiştirmek ve bulundurmakla suçladı.

Mahkemeye çıkarılan sanığın savunma avukatı Matthew Xuereb, sanığın tutuklanmasından sonra birçok kişinin kendisine ulaştığını ve birçoğunun sanığı desteklediğinin açık olduğunu söyledi.

Avukat Xufereb, zanlının uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve kar elde etmediğini ısrar ederek sabıka kaydı temiz olan zanlının kefaletle serbest bırakılmasını talep etti.

Yargıç Simone Grech, her iki tarafın görüşlerini dinledikten sonra talebi geri çevirdi ve zanlıyı tutuklama kararı aldı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz