13.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Tarihi Cittadella şehrinin restorasyonu Avrupa’nın prestijli ödülünü kazandı!

18 Kasım 2022

Gozo’nun tarihi Cittadella şehrinin restorasyonu Avrupa Birliği’nin 15’incisini düzenlediği Regiostars yarışmasında birincilik kazandı. Şehrin restorasyonunun 14 milyon Euro maliyetinin 12 milyon Euro’su AB fonlarından sağlandı.

Avrupa fonlarından finanse edilen ve Avrupa Birliği tarafından düzenlenen Regiostars yarışmasında bu yıl Gozo’nun Cittadella şehrinin restorasyonu en iyi proje seçildi.

AB ülkelerinden en iyi projeleri öne çıkarmak ve bunların arasından en iyi uygulamasının yapıldığı örnekleri belirleyen yarışmada Cittadella’daki restorasyon, Avrupa fonlarından finanse edilen 300 proje arasında en iyi uygulama örneği olarak ödlsuldıys.

Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl, bu yarışmanın düzenlendiği her yıl için bir proje olmak üzere 15 proje seçildi. Bu 15 projenin arasından ise birinciliğe Cittadella şehri uzandı.

Ödülü Gozo ve Malta ulusu için bir onur olarak nitelendiren Gozo Bakanı Clint Camilleri, Hükümetin Cittadella’nın mümkün olan en iyi durumda tutulmasına özen göstermeye kararlı olduğunu söyledi.

Projenin 14 milyon Euro yatırımla gerçekleştiğini aktaran Avrupa Fonları Parlamento Sekreteri Chris Bonett, “Bunun 12 milyon Euro’su Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu’ndan geldi. Bu yararlandığımız Avrupa fonlarını kullanarak daha fazla proje yürütme konusunda bizi daha kararlı kılan olumlu bir haber” dedi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz