18.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Tarihi Benghisa Kalesi yakınına taş ocağı yapılmak isteniyor

20 Mayıs 2022

Malta’da 110 yıllık tarihi Benghisa Kalesi ile 300 metre mesafede bulunan Birzebbuga’daki 6 bin metrekareden fazla tarım arazisine taş ocağı izni başvurusuna tepki yağdı. Vatandaşlara 27 Mayıs Cuma gününe kadar projeye itirazlarını iletmeleri çağrısında bulunuldu.

Tarım arazisi üzerindeki sert kaya için taş ocağı başvurusunun ortaya çıkmasıyla Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Birzebbuga Tarih ve Kültür Derneği (Għaqda Storja u Kultura Birżebbuġa) insanları öneriye itiraz etmeye çağırdı.

Önerilen taş ocağı, Bengisa kalesinden sadece 300 m uzaklıkta ve Natura 2000 sahasına çok yakın bir alanda da olumsuz bir görsel etkiye sahip olacağı itirazlarını dile getiren STK konu ile ilgili Facebook sayfasından açıklama yaptı.

Taş ocağı ile çevredeki habitatın yok olacağını, tahribatın geri  dönüşümü mümkün olamayan şekilde çevreye zarar vereceğini ve çevredeki bitkilerden, tarımsal ürünlere taş ocağı etkisinin zarar vereceği itirazlarını dile getiren dernek proje için “İyileştirilme ve sosyal rekreasyon için kullanılma potansiyeli olan bir alanda bu gelişme geri döndürülemez” itirazını yaptı.

STK açıklamasında insanları taş ocağı önerisine karşı çıkmaya çağırarak itirazları için, 27 Mayıs Cuma gününe kadar , konu satırına PA/02673/22 başvuru numarası belirtilerek [email protected] adresine e-posta gönderilebileceğini duyurdu.

1910 ve 1912 yılları arasında İngilizler tarafından Marsaxlokk Körfezi’nin güney kolu olan Benghisa Burnu’nun denize bakan yüzünde yüksek bir zeminde inşa edilmiştir. Malta’nın en güneydeki surudur.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz