19.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Tahliyesi istenen kiracılar St John’s Katedrali’ne dava açtı

16 Ocak 2022

St. John’s Katedrali’nin Noel öncesi kira sözleşmelerini feshettiği Valetta’nın “Altın caddesi” olarak bilinen Santa Lucia Caddesi’ndeki kuyumcu ve ticari işletme sahipleri, tahliye kararının iptali için İdari İnceleme Mahkemesi’ne başvurdu.

Başkent Valetta’nın ünlü “altın caddesi” boyunca yer alan işletmelerin kira sözleşmeleri Noel öncesi St. John’s Eş Katedrali vakfı tarafından feshedildi.

Eş-Katedrali yöneten vakfın, müze güvenliğini iyileştirmek, vakfın ofislerini genişletmek başka kamu amaçları için işyerlerini boşaltmak istemesi üzerine kiracılar mahkemeye itiraz etti.

Tahliye işlemlerinin durdurulmasını isteyen kiracılar, işyerlerinin bulunduğu yerin mülkiyeti ile ilgili kimin hak sahibi olduğunun tespitini istedi. Bölgedeki işletmelerin mülkiyetinin Malta Başpiskoposluğu ve hükümet arasında tartışmalı olduğunu belirten kiracılar, İdari İnceleme Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

Cuma günü görülen ilk duruşmaya Yargıç Charmaine Galea başkanlık yaptı. Kiracı avukatları eş katedralin ve söz konusu dükkanların mülkiyetinin bir mahkeme tarafından belirlenmesine kadar tahliye işlemlerinin durdurulmasını istedi.

Tapu Dairesi avukatı Ramona Attard ise makam tarafından verilen tahliye emrinin yasal ve mevcut sözleşmelere uygun olduğunu söyleyerek, başvuranların yargılamanın durdurulması talebinin reddedilmesini istedi.

Kiracı avukatları tarafından gündeme getirilen mülkiyet meselesini dikkate alan mahkeme, davalı olarak Tapu Dairesi’ne, ihtilaflı mülkler üzerindeki yasal tapuya ilişkin kanıt sunmasını isteyerek duruşmayı Şubat ayına erteledi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz